Konzervujeme po novom
Recepty – kompóty, marmelády, džemy – kombinácie a vhodné zoskupenia niekoľkých druhov ovocia – ovocné šťavy – ovocné syry – zavárané ovocie s trochou vína alebo alkoholu…
Zobrazených 17–32 z 57 výsledkov
Recepty – kompóty, marmelády, džemy – kombinácie a vhodné zoskupenia niekoľkých druhov ovocia – ovocné šťavy – ovocné syry – zavárané ovocie s trochou vína alebo alkoholu…
Kniha podrobne informuje čitateľov o rôznych druhoch korenia a pochutín, ktoré možno používať na prípravu jedál a nápojov. Sú usporiadané podľa abecedy, uvádza sa ich popis, použitie, pestovanie a recepty na ich využitie, a to nielen v kuchyni, ale aj v kozmetike.
Od sprievodcu po kuchyni až po rôzne nástroje. Kapitoly sú radené podľa stupňa obtiažnosti, absolútne jednoduché, jednoduché…
Sto předpisů na kuřecí polévky, předkrmy a saláty, na pokrmy z vařeného masa, na úpravu dušených, smažených a pečených kuřat, na minutky a moučníky z kuřecího masa. Předpisy jsou doplněny informacemi…
Kniha nabízí všechna kouzla se zeleninou, sýry a rybami, vynikající husté čorby, vůni grilovaných mas mísící se s olivovým olejem a středomořským kořením, cukrovinky s příchutí Orientu – to vše podle receptů a jídel, jimiž přátelé pohostili znalce tamnějších literatur, překladatele a labužníka Dušana Karpatského.
Druhé slovenské vydanie prekladu známej knihy receptov kuchýň sveta, vrátane receptov prezentovaných na svetovej výstave EXPO ’58 v Bruseli. Jedlá z celého sveta prehľadne zoradené buď podľa typu jedla – polievky, predjedlá, ryby, hydina, divina, jedlá zo zemiakov a iné; alebo podľa krajiny, z ktorej dané jedlo pochádza.
Kromě předpisů na přípravu minutek z hovězího, telecího, vepřového, skopového, mletého a velrybího masa, z drůbeže, zvěřiny a uzenin informuje autorka o vhodných druzích masa a o technologii přípravy minutek.
Chutné a výživné polievky, pokrmy z mäsa, zeleniny a rýb, cestoviny, rýchle zákusky, torty a domáca zmrzlina. Recepty na domáci kečup, zaváraniny a najobľúbenejšie herečkine koláče.
Obrazová kuchárka obsahuje 124 farebných fotografií a 400 receptov.
Veľká kuchárska kniha pre všetkých tých, ktorí chcú vyčariť jednoduché, lákavé a chutné pohostenie. Podrobný opis jednotlivých postupov vás isto privedie k dokonalým výsledkom.
Obilniny a strukoviny by mali byť súčasťou vyváženej stravy. Nájdeme ich na všetkých jedálnych lístkoch, ktoré držia krok s dobou, a sú základom moderných receptov.
Z obsahu: Ako pripraviť ovocné bowle, Long drink, Studené misy, Pochúťky v aspiku, Slané pečivo, Kapustnice, Chuťovky, Šaláty, Torty, Nepečené torty, Rezy, Nepečené rezy a zákusky, Ovocné chlebíky, poháre…
Príprava pokrmov z morských plodov je veľmi jednoduchá, dajú sa kúpiť už očistené, takže odpadá nepríjemná práca a zostáva iba radosť z varenia. Kôrovce a mušle sú ideálne na slávnostnú tabuľu- vyzerajú úžasne, ich príprava aj konzumácia sú zábavné.
Veľká obrazová kuchárska kniha pre všetkých, ktorí chcú pripravovať mimoriadne chutné a pestré polievky a eintopfy. Veľa chutných a nápaditých receptov od rýchlych a jednoduchých po rafinované a slávnostné. Každý recept obsahuje dôležité údaje o hodnotách živín.
A book of recipes with contributions of Geneva-based organizations that describe the work they do towards Peace, Rights and Well-being in a recipe-style.