Pestujeme vinič
Publikácia podáva pomocnú ruku všetkým, ktorí sa už venujú pestovaniu viniča, alebo by sa to chceli naučiť. Z obsahu: Význam pestovania viniča…
Zobrazených 1–12 z 29 výsledkov
Publikácia podáva pomocnú ruku všetkým, ktorí sa už venujú pestovaniu viniča, alebo by sa to chceli naučiť. Z obsahu: Význam pestovania viniča…
Obsiahla odborná publikácia o kapre, jeho morfológii, anatómii, výskyt v slovenských vodách, rybničný chov, história, zimovanie, spôsoby lovu a zhotovovania trofejí, text knihy sprevádzaný fotoprílohou.
Publikácia pre rybárov. Z obsahu: Rady pre športového rybára, Rybárske náčinie, Rybolovné spôsoby, Spôsoby lovu, Nástrahy, Návnady…
Tretí diel z edície Červených kníh ohrozených a vzácnych druhov rastlina a živočíchov, obsah: Bezstavovce.
Rozsiahla, bohato ilustrovaná encyklopédia pre všetkých záhradkárov. Z obsahu: Človek a záhrada, Stavebné prvky a architektonické doplnky, Rastliny sa predstavujú, Základy praktickej práce v záhrade, Stroje, náradie a pomôcky,…
Publikácia obsahuje motív lovu v najrozmanitejších podobách od praveku po všetky obdobia vývoja spoločnosti. Obsahuje množstvo strán obrazovej prílohy. Kapitoly: Pravek, Blízky východ a antika, Stredovek, Renesancia a barok,…
Kniha predstavuje dobre známe rastliny a má aj niečo naviac, je mimoriadne praktická. Vychádza z toho, že nie každý pestovateľ je botanik či záhradník – kvetinár. Bohato ilustrovaná.
Pomológia drobného ovocia a menej známych ovocnín. Z obsahu: Jahoda, Ríbezľa červená, biela, čierna, Egreš, Malina, Lieska, Drieň, Arónia, Jarabina, Ruža jabĺčková, Černica.
Publikácia pre milovníkov a pestovateľov muškátov. Z obsahu: Pôvod muškátov, Opis a triedenie, Šľachtenie a história pestovania, Nároky na prostredie, atd…
Dobrá znalosť materiálov, s ktorými sa pracovník stretáva na pracovisku je nevyhnutnou podmienkou jeho úspešnej práce. Táto učebnica sa zaoberá železnými a neželeznými kovmi a zliatinami, drevom, gumou…
Lahôdkovú zeleninu možno pestovať v záhradkách. Táto publikácia opisuje rôzne druhy tejto zeleniny, jej pôvod, botanický opis, biologické hodnoty, pestovanie, zber, a recepty. (listová zelenina, plodová, koreňová)