Ako konzervovať ovocie, zeleninu, mäso
Z obsahu: Chemické zloženie ovocia a zeleniny, Príčiny znehodnotenia ovocia a zeleniny, Význam konzervovania ovocia a zeleniny, Zrelosť a zber ovocia a zeleniny…
Zobrazených 1–12 z 15 výsledkov
Z obsahu: Chemické zloženie ovocia a zeleniny, Príčiny znehodnotenia ovocia a zeleniny, Význam konzervovania ovocia a zeleniny, Zrelosť a zber ovocia a zeleniny…
Kniha obsahuje podrobný opis všetkých údržbárskych a opravárskych prác na osobných automobiloch Škoda 105 S, 105 L, 105 GL, 120, 120 L, 120 LS a 120 GLS v rozsahu bežných a stredných opráv.
Obsah: Úloha a miesto energetiky v sústave národného hospodárstva, Elektrárenské výrobne, Prenos a rozvod elektrickej energie, Prechodové javy v elektrizačnej sústave, Elektrické inštalácie, Silnoprúdové káble, Elektrické stanice, Ochrany…
Kapitoly: Rektori SVŠT, Tradície vysokého technického školstva na Slovensku, Z histórie Slovenskej vysokej školy technickej na Slovensku, Výstavba školy, Organizácia SVŠT, Výchovno-vzdelávacia činnosť, Vedeckovýskumná činnosť, Styk SVŠT s praxou, ….
Kniha je výberom mnohých vzorov výšiviek, nenáročných i zložitých, s detailne rozkreslenou predlohou, z ktorej si každý s troškou zručnosti môže vzor odvyšívať. Uvedené sú najmä rohy výšiviek, ktoré najčastejšie robia začiatočníčkam ťažkosti.
Publikácia je výberom najzaujímavejších príspevkov zo zväzkov Urob-Udělej si sám, o ktoré je medzi širokou čitateľskou verejnosťou, najmä domácimi majstrami, veľký záujem.
Z obsahu: Prehľad znakov, Matematické základy a pojmy, Základné rovnice vlnovej mechaniky a náčrt metód kvantovej chémie, Niektoré približné metódy a predstavy kvantovej chémie
Úspechy, ktoré sa dosiahli v posledných rokoch vo fyzike elementárnych častíc, ako aj problémy, ktoré zostali nevyriešené, tvoria náplň tejto knihy. Modely štruktúr elementárnych častíc, objavy nových častíc a rôzne experimenty…
Kniha podrobne informuje čitateľov o rôznych druhoch korenia a pochutín, ktoré možno používať na prípravu jedál a nápojov. Sú usporiadané podľa abecedy, uvádza sa ich popis, použitie, pestovanie a recepty na ich využitie, a to nielen v kuchyni, ale aj v kozmetike.
Uschovávanie potravín zmrazovaním v dnešnej forme patrí k pomerne mladým konzervačným metódam. Kvalita mrazených výrobkov vo veľkej miere závisí od presného dodržiavania všetkých odporúčaní pri ich výrobe a spotrebe.
Kapitoly: Slnečná energia a jej konverzia, Klimatické pomery územia ČSSR vo vzťahu k slnečnej energii, Slnečná energia a architektúra, Uplatnenie kritérií slnečnej energie v urbanizme, Optimálne tepelno-technické vlastnosti budov, využívajúcich slnečnú energiu, …
Zbierka príkladov a úloh pre ekonomické cvičenia v strojárstve pre 3. a 4. ročník SPŠ strojníckych