101 praktických rád – Pripravujeme šaláty
Nič viac, ale ani nič menej ako 101 veľmi dobrých rád na začiatok ako pripraviť chutné a výživné šaláty.
Zobrazených 1–16 z 18 výsledkov
Nič viac, ale ani nič menej ako 101 veľmi dobrých rád na začiatok ako pripraviť chutné a výživné šaláty.
V knihe nájdete vyše 40 receptov na chutné tradičné jedlá z Raslavíc a Korzennej, obcí „blízkych aj vzdialených“, čo sa prejavuje samozrejme aj v kuchyni. Kniha vznikla ako jeden z výstupov realizovaného projektu „Beskydský kultúrny raj – cyklus podujatí propagujúci unikátne kultúrne hodnoty poľsko-slovenského pohraničia“.
Svieže, ovocné, čokoládové, smotanové a čoraz obľúbenejšie… nepečené dezerty! Nechajte rúru odpočívať, a napriek tomu potešte svojich blízkych lahodnými dobrotami. V sviatočné dni pripravte nápadité raňajkové dobroty ako voňavé ovocné maslo či ryžové guľôčky s ovocím, na výlet si namiesto obvyklého keksíka…
Dusené pokrmy sú rozmanité a výživné, ich príprava je pritom veľmi jednoduchá. Pri dusení sa chute ingrediencií spájajú a navzájom prelínajú. Pohodlne sa usaďte a vychutnávajte si nádhernú vôňu.
Rozmanité stejky, plody mora, zelenina i ovocie. To všetko sa naučíte ugrilovať a správne pripraviť s touto knižkou. Keď dni sa predlžujú a teploty začnú stúpať, zrazu sa vracia aj potešenie z grilovania. Recepty z tejto knihy vám pomôžu pripraviť nečakané zážitky.
Ďalšia, v poradí už tretia tematicky zameraná kulinárska publikácia nakladateľstva VOLVOX GLOBATOR zahŕňa 200 receptov najobľúbenejších tradičných keltských pokrmov (gaštanová polievka, koláč z páleného cukru, figový či kvetinový puding, škótske vajcia…), ktoré sú doplnené prísloviami…
Podrobný popis zavárania a mrazenia ovocia, zeleniny a iných potravín v domácich podmienkach.
Neobvyklá antológia kulinárskych receptov zozbieraných z českej a svetovej literatúry. Podľa receptov je rozdelená na časti: polievky, jedlá mäsité, hydina, zverina, ryby atď. Niektoré recepty sú použiteľné bez zmeny, iné s úpravami. Autorka zostavila aj originálnu čítanku z poézie, beletrie i cestopisného čítania všetkých čias i národov.
Všetko od histórie medu, pernikárstva, ornamentiky a hodnoty medu ako liečivej potraviny.
Druhé slovenské vydanie prekladu známej knihy receptov kuchýň sveta, vrátane receptov prezentovaných na svetovej výstave EXPO ’58 v Bruseli. Jedlá z celého sveta prehľadne zoradené buď podľa typu jedla – polievky, predjedlá, ryby, hydina, divina, jedlá zo zemiakov a iné; alebo podľa krajiny, z ktorej dané jedlo pochádza.
Príprava pokrmov z morských plodov je veľmi jednoduchá, dajú sa kúpiť už očistené, takže odpadá nepríjemná práca a zostáva iba radosť z varenia. Kôrovce a mušle sú ideálne na slávnostnú tabuľu- vyzerajú úžasne, ich príprava aj konzumácia sú zábavné.
A book of recipes with contributions of Geneva-based organizations that describe the work they do towards Peace, Rights and Well-being in a recipe-style.
Kuchárska kniha obsahuje veľké množstvo receptov sladkej kuchyne na každú príležitosť: múčniky, torty, rolády, chlebíčky, bábovky, rezy a zákusky, koláče, drobné pečivo, nepečené sladkosti a iné maškrty pre začiatočníkov i pokročilých.
Kniha plná chutných receptov zo všetkých kútov sveta.
Život v harmonii přináší radost, porušování přírodních zákonů komplikace. Všechno je složitě provázáno – zdraví, mysl, výživa, mezilidské vztahy. Naše svobodná vůle nám dává možnosti rozhodnout se pro změnu našeho dosavadního způsobu života, našeho myšlení, stravování nebo postoje k druhým bytostem.
Kniha je v anglickom jazyku. Obľúbený americký učiteľ varenia, mnohonásobný držiteľ kuchárskych ocenení James Peterson ponúka neoceniteľnú referenčnú príručku. Kulinárski študenti často čerpajú inšpiráciu z komplexných kuchárskych kníh, ktoré vydal šéfkuchár a inštruktor varenia Jim Peterson.