Popis
Tiež ste na vážkach, či sa máte rozhodnúť pre nízkosacharidovú alebo nízkotučnú diétu? Dumáte, či je zdravšie víno alebo pivo? Robíte si starosti, že by vám strava mohla negatívne ovplyvňovať zdravotný stav? Jedlo ako jed, jedlo ako liek vám v tom urobí jasno-dozviete sa, čo jesť, aby ste sa vyhli celému radu zdravotných problémov alebo aby ste podporili ich liečbu. Už prvé vydanie tohto priekopníckeho sprievodcu prinieslo zásadnú zmenu v pohľade na jedlo a na to, akým spôsobom ovplyvňuje náš organizmus. Od tých čias vedci krok za krokom odhaľovali ďalej, aké vplyvy – priaznivé aj škodlivé-má strava na rakovinu, stres, syndróm dráždivého čreva a nespočetné množstvo ďalších častých ochorení. V tomto úplne prepracovanom, aktualizovanom a novo upravenom vydaní nájdete: • Viac ako 170 abecedne radených potravín ak tomu jednoduché pokyny, ako každú z nich konzumovať, tepelne upravovať a uchovávať, aby ste z ich liečivého potenciálu vyťažili maximum. Viac ako 100 chorôb a zdravotných problémov – od ADHD po žlčové kamene – s pohotovými radami, čo jesť, aby ste týmto stavom predchádzali alebo ich pomáhali liečiť. • Úplne nové a aktuálne informácie o výžive a bezpečnosti potravín, vrátane vplyvu fytochemikálií na ľudské zdravie: potenciálne riziká pesticídov, potravinárskych prídavných látok a geneticky modifikovaných plodín; najlepšie a najzdravšie metódy tepelnej úpravy. Rozšírené články o prínosoch vitamínu D, o význame stravy v rôznych štádiách ľudského života, o nebezpečenstve miešania potravín s liekmi a mnohom ďalším.